اندیشه
م.شمگانی
نیچه نامی است برای عصری از عالم:دوران بسط و تاسیس حاکمیت بشر بر زمین
مارتین هبدگر
سخن ها درباره ی فردریش نیچه فیلسوف نامدار قرن بیستم بسیار است اما آنچه درباره ی او می توان با قطعیت گفت این است که کمتر فیلسوفی توانست جایگاهی همچون او در بین ایرانیان بیابد
اولین نکته ای که در باره ی او می توان ذکر کرد مفهوم ابر بشر برای اوست .از نظر نیچه ابر بشر شخصی متکی به خویش است که از دنیای مدرن و نیاز های روزمره اش گذر کرده اما به کجا؟
نیچه به منظور ایجاد یک وحدت ذهنی دنیای معقول را رد میکند و وقتی ابر بشر از بطن جامعه عبور کرد نمی توان برای او مقصدی را در نظر گرفت و این همان چیزی است که می توان از آن به عنوان نهیلیسم نیچه یاد کرد.
از دیگر دغدغه های فکری نیچه معنای دین است برای او زاهد مفهومی تیره می یابد که قصد دارد با ساختن تصویری موهوم انسان را وادار به تضرع به درگاه الهی کند شاید تنها شاهدی که میتوان به وسیله ی ان تیغه تند انتقا دات نیچه را به سوی مسحیت سوق داد گفته ی او درباره ی اعراب باشد که می گوید (.... لااقل آنها خود را تحقیر نمی کنند)که به نوعی میتواند نشانه ی موافقت او با اسلام باشد.
درباره ی دلیل نیچه برای انتخاب عنوان چنین گفت زرتشت میتوان به دو نکته اشاره کرد:
_رونق گرفتن اندیشه ی شرق شناسی در زمان او_توجه نیچه به اینکه زرتشت نخستین کسی بود که بین تفکر خیر و شر تفکیک قایل شد.به هر حال دلیل او برای این انتخاب هر چه که باشد مفهوم زرتشت برای او کاملا متفاوت با معنای زرتشت در فرهنگ ایرانی است/